Rimshot #5: Michael Schøt

Michael Schøt er ikke bare en fremragende stand-up komiker. Han har også været sketch-forfatter på omtrent to dusin udgaver af “Live fra Bremen”, og i sæson 4 havde han hvervet som hovedforfatter. Hvad det egentlig vil sige at være “hovedforfatter” (nej, det betyder ikke, at man skriver alle sketches; paradoksalt nok betyder det, at man skriver færre end en almindelig forfatter), hvor svært det åbenbart stadig er for nogle seere helt at forstå, at skuespillerne ikke selv bare finder på deres replikker undervejs, og hvordan man helt praktisk når at skrive og live-producere 40 minutters splinterny, ugeaktuel satire hver eneste uge, det er bare nogle af de ting vi vender i den måske hidtil mest nørdede udgave af “Rimshot”.

NOTER OM EPISODEN: Michael Schøt (og jeg) anbefaler begge John Voorhaus’ bog om comedyskriveri, “The Comic Toolbox“. Schøt nævner også “Save the Cat” af Blake Snyder, den how-to-bog om at skrive filmmanuskripter, som har lagt metodefundamentet til f.eks. “Klovn The Movie”. Hvis du ikke allerede ejer Schøts “Upolitisk Korrekt“-shows, så er det på tide, at du køber dem.